La tradition de l’excellence, l’excellence de la tradition

Espace de rencontres, de partage et d’échanges des enseignants de FLE et de la section bilingue francophone du Lycée National „Mircea cel Bătrân” de Constanţa, Roumanie

ZIUA LIMBILOR EUROPENE 2016


untitled1Pe 26 septembrie întreaga Europă sărbătorește ziua Limbilor Europene. Este bine cunoscut faptul că elevii, în apropae fiecare an, vin cu idei tot mai creative pentu a celebra ziua limbilor. Anul acesta în cadrul orelor de limba franceză, elevii clasei a X-a F bilingv franceză au marcat evenimentul într-un mod ludic.

Reţeta a fost simplă: s-au folosit câte un tricou alb, nenumărate materiale pentru inscripţionare, iar condimentele au fost creativitatea și lipsa oricărei constrângeri în exprimarea spiritului artistic.

Ce poate fi mai ofertant pentru un tânăr cu înclinaţii de decorator decât un tricou alb? Materialul a început să prindă viaţă, iar la sfârșitul orei dedicate, ideile noastre luaseră contur. Am folosit de la clasicele instrumente de scris, până la spray colorat de păr! Provocarea a fost ca niciun stat european să nu fie uitat. S-au utilizat simboluri lingvistice și steaguri naţionale, sub umbrela apartenenţei la același spaţiu, bătrâna Europă.

Dacă desenarea şi colorarea tricourilor albe a fost o adevărată plăcere pentru tinerii elevi, nu acelaşi lucru se putea spune şi despre mâinile şi băncile acestora, care au fost şi ele colorate. Este adevărar că nu a fost tocmai uşor să curăţăm toate mesele afectate de entuziasmul nostru. Cu toate acestea, nimic nu a putut să ne strice buna dispoziţie.

Dupa numeroase încercări, tricourile au fost finalizate, iar băncile spălate, pentru ca mai apoi, să ne prezentăm creaţia în faţa clasei, cu toţii având şansa de a explica simbolistica fiecărui desen de pe tricou. Astfel, tricourile noastre au reuşit sa prindă viaţă, fiecare având în spate o scurtă povestioară ce îl făcea special.

Ziua limbilor europene şi-a câştigat cu siguranţă un loc special în inima fiecăruia dintre noi!

Ana-Maria Corduneanu, Anca Elisabeta Teodoru 10F

untitled2untitled3

Publicités

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 10/10/2016 par dans Activités, Projets, et est taguée , , , .

Compteur de visites

  • 8 857 visiteurs depuis le 15 septembre 2013

Entrez votre adresse de courriel pour recevoir des nouvelles de ce site.

Rejoignez 10 autres abonnés

Catégories

Archives

%d blogueurs aiment cette page :