La tradition de l’excellence, l’excellence de la tradition

Espace de rencontres, de partage et d’échanges des enseignants de FLE et de la section bilingue francophone du Lycée National „Mircea cel Bătrân” de Constanţa, Roumanie

Un concurs frumos


concours3Este deja bine cunoscut faptul că Săptămâna Francofoniei este un eveniment așteptat cu nerăbdare de toţi francofonii. Aceastǎ sǎptamânǎ permite sărbătorirea limbii franceze și a culturii prin numeroase evenimente organizate în toate liceele din orașul nostru.

Cu această ocazie, noi, elevii clasei a IX-a F, am fost invitaţi la Colegiul Naţional Carol I pentru prima ediție a concursului «Le Français à l’écoute». Scopul acestei activități a fost de a stimula abilitățile de înțelegere și de exprimare orală ȋn limba francezǎ cu ajutorul filmelor și cântecelor franțuzești. Iar ceea ce a fǎcut inițiativa originală a fost ideea de a ȋmpleti competitivitatea cu pasiunea pentru limba francezǎ. Ȋn aceast scop, am văzut filme recente, foarte apreciate de criticii de specialitate, cum ar fi «Intouchables » sau «Comme un chef» care prezintǎ povești de viaţa ȋntr-o manierǎ destinsǎ. Ȋn același timp, am « gustat » puţin din muzica franceză, ascultând melodii la modă, de exemplu « Je veux» de Zaz.

concours2Evenimentul a fost, în general, bine primit de către elevi și profesori. «Cred că inițiativa este generoasa, deoarece concursul se apropie de pasiunile noastre » ne-a ȋmpǎrtǎșit Claudia. Ȋn plus, calitățile organizatorilor și entuziasmul nostru s-au completat de minune. « Mi-a plǎcut foarte mult atmosfera și oamenii pe care i-am ȋntâlnit. A fost mai degrabă un concurs ȋn familie. » ne-a spus un alt participant. Dar și micile detalii au fost apreciate. «Ceea ce mi-a plǎcut cel mai mult, au fost brioșele cu care ne-au servit » a recunoscut George. Totuși, nimic nu-i poate satisface pe cei ce cautǎ nod ȋn papurǎ, din fericire puţini la numǎr. « E necesarǎ o organizare mai minuţioasa. Ar fi bine ca secvenţele de film și cântecele sǎ fie pregǎtite din timp.»

concours1Totul e bine când se termină cu bine, mai ales când iei premii. Şi noi am luat doua premii ȋntâi, cǎci cele douǎ echipaje ale noastre au ieșit la egalitate. Iar la secţiunea desen, am obţinut premiile 1 si 2. Nu e rǎu deloc ! Dar ne-am și pregǎtit. Așteptǎm cu nerǎbdare ediţia a doua a concursului.

Teodora Gafiţa

Publicités

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 19/04/2016 par dans Concours, Evènements, Uncategorized, et est taguée , , , .

Compteur de visites

  • 9 331 visiteurs depuis le 15 septembre 2013

Entrez votre adresse de courriel pour recevoir des nouvelles de ce site.

Rejoignez 10 autres abonnés

Catégories

Archives

%d blogueurs aiment cette page :